Välkommen till en lugn och avslappnande Yogahelg

 

Helgen bjuder in till stillsamhet, både med sig själv och med andra. Vi yogar, mediterar, bastar, promenerar och njuter av god mat, vackra omgivningar och en rofylld miljö. Vi startar 9:30 på lördagsmorgon och avslutar 15:30 på söndagen. Maria Strömberg, både yoga och meditationslärare leder oss genom helgen.

Kostnad

2 100 kr/person

Retreaten kommer att bygga på följande två delar:

YOGA

Varje morgon väcker vi kroppen med öppnande och mjuk Yoga. Under dagen blir Yogan mer energisk och till kvällen mer vilande och återhämtande. Yogan stärker kontakten med andetaget, kroppen och vi blir mer och mer medvetna om våra styrkor/begränsningar och hittar nya sätt att vara med och arbeta med dessa. Vi använder oss av Yogasana (ställningar) och för att lära känna kroppen och hitta & förstå balans. Balans mellan att inte göra för mycket men heller inte för lite, så att vi lättare kan hitta en oansträngd ansträngning i det vi utför. Yogan utförs enligt Iyengar traditionen så att vi genom kroppens linjeringen hittar ett harmoniskt sätt kan jobba med de områden i kroppen som vi oftast överser och inte jobba för mycket med de områden som vi ofta överanvänder. Yogan anpassas efter gruppens nivå men även efter individens behov så att vana som nybörjare ska kunna njuta av helgen. Yoga förenar kropp & själ!

MINDFULNESSMEDITATION

Vi lär oss vad mindfulness är samt att medvetet hålla fokus på en och samma sak. Vi stillar så sinnet och vi öppnar öven upp inför totaliteten av upplevelsen. Vi lär oss de två huvudsakliga meditationsteknikerna och observerar i stillhet vad det är som konstant stjäl vårt fokus, det som hindrar oss från att vara här och nu och hur vi lättare kan släppa taget om det. Meditation förenar kropp & själ!

ANMÄLAN & INTRESSE

För att boka paketet ring oss på 0505-21025 eller eller skicka ett mail till herrgarden@satrabruk.se

 

Datum

18-19 november 2017

I priset ingår all Yoga, ett vackert enkelrum (finns dubbelrum för par) 2 luncher, 1 frukost samt 2 rätters middag & mellanmål. All mat är vegetarisk.

Antal

Min 12 personer
Max 20 personer

Avbokning

Din anmälan är bindande. Du kan avboka senast 10 dagar före kursstart. Att låta bli att betala eller delta räknas inte som en avbokning, kontakta istället oss för att säga upp din plats. Bokningsavgiften återbetalas inte samt debiteras om Du anmält dig men ej betalt in.

Är det något du undrar över kontakta oss gärna. Vi ser fram emot ditt deltagande.

 

Program

Lördag

9:00 Ankomst
9:30 Välkomnande & öppnande av retreathelgen
10:00 Mjuk & Öppnande Yoga
12:00 Meditation & samtal
13:00 Lunch
16:00 Yoga Energigivande
18:00 Kvällsmat
19:30 Mindfullnessmeditation
20:00 Vilande & återhämtande Yoga
21:00 Bastubad med hälsosnacks
22:00 Tystnad

Söndag

7:00 Morgonpromenad med öppna sinnen i mindfulness
8:00 Mjuk & Öppnade Yoga
9:30 Frukost
10:30 Meditation & vägledning
11:30 Yoga Energigivande
13:00 Lunch
14:15 Yoga
15:30 Avslut

 

"Våra rum är alla unika och erbjuder olika upplevelser. Ljusa, fräscha och rymliga rum med sköna sängar."Personalen, Sätra Bruks Herrgård