Vandra

Markerna runt Sätra Bruks Herrgård lämpar sig väl för vandring och cykling. Lederna Bävern och Svanen följer Edsåns lugna flöde genom det lummiga landskapet och tar dig förbi de många spåren av bruksepoken.

Bävern

Den 7 km långa rundslingan följer båda sidor av Edsån mellan Sätra och Edet. Leden är markerad medsols med en siluett av en bäver i brun färg. Vandringen är mycket lätt då du följer enkla och lågtrafikerade vägar i ett nästan plant landskap. Längs leden finns ett flertal rastplatser med parkering, grillplats, sittbänk och soptunna. Vid Säter finns informationstavlor som berättar om den gamla bruksmiljön. Lämplig startpunkt är Sätra respektive Edet.

Svanen

Den 1,5 km långa rundslingan följer båda sidor av Edsån vid Sätra och Nolkvarn. Leden är markerad medsols med en siluett av en svan i vit färg. Vandringen är mycket lätt då du följer enkla och lågtrafikerade vägar i ett nästan plant landskap. Lämplig startpunkt är Sätra.

"Våra rum är alla unika och erbjuder olika upplevelser. Ljusa, fräscha och rymliga rum med sköna sängar."Personalen, Sätra Bruks Herrgård