Ridpaket – Herrgårdsturen

Herrgårdsturen är ett ridpaket arrangerat av Sätra Bruk och Ösjönäs där ni får många timmar i sadeln i fantastisk natur. Natten tillbringar ni på Sätra Bruks Herrgård där ni vilar upp era kroppar med god mat och komfort.

Vi träffas i stallet på Ösjönäs kl 09.00 och börjar med en kopp kaffe. Ni får varsin häst tilldelad utefter erfarenhet, storlek och önskemål. På Ösjönäs hemsida kommer du att hitta presentation av hästarna. Tillsammans med Ösjönäs går ni igenom den rutt ni kommer att rida och packar den utrustning ni behöver under dagen. Resten av er packning packar ni in i bilen, den kommer senare att köras till Sätra Bruks Herrgård.

romantisk weekend bild
Ridningen kommer under dagarna bjuda på sagolika skogsstigar och vindlande skogsbäckar som erbjuder möjligheter till alla gångarter. Möjligheter till bad finns på vägen. Ni äter lunch och fikar efter vägen. Beroende på lust och behov så tar ni pauser och sträcker på benen. Under sena eftermiddagen kommer ni så fram till Sätra Bruks Herrgård. Ni gör i ordning hästarna för natten och ni får era rum samt er packning.

Kvällen spenderar ni på valfritt sätt och njuter av en tvårätters middag uppe i herrgårds byggnaden.

Dag 2– ni samlas hos hästarna efter frukost, oftast vid 10-tiden och gör i ordning dem för ritten tillbaka till Ösjönäs. Ni rider en annan sträcka men även idag kommer ni att rida på skogsstigar och grusvägar lite blandat.
Under sen eftermiddag är ni sedan tillbaka på Ösjönäs.

Antal timmar på hästryggen beror mycket på era egna önskemål om fart och gångart. Sträckan ni rider är 20-25 kuperade km varje dag och räknar med 5-6 timmar per dag. Du bör ha ridit förut och känna dig bekväm på hästryggen. Det är viktigt att du meddelar vikt, längd, erfarenhet och hästönskemål när du bokar. Tänk på att det finns begränsat med packutrymme på hästarna, ta bara med ned nödvändigaste. Välj tröja med lång ärm, byxor utan skavande söm på insidan och sportunderkläder som sitter där de ska. Hjälm är obligatoriskt och finns att låna.

Bokningsbara datum: 
Datum för 2019 presenteras inom kort

Pris: 3 695 SEK inkl. fika, luncher samt frukost, middag och logi på Sätra Bruks Herrgård.

För bokning av Herrgårdsturen kontakta Ösjönäs på 0505-250 22 eller via mail vildmark@osjonas.se
För mer information om Ösjönäs besök deras hemsida på www.osjonas.se

Har ni frågor kring boendet klicka här för att kontakta oss

Varmt Välkomna!

"Våra rum är alla unika och erbjuder olika upplevelser. Ljusa, fräscha och rymliga rum med sköna sängar."Personalen, Sätra Bruks Herrgård