Allmän information om fisket runt Sätra Bruk

 

I Edsån fiskar man regnbåge och öring, här finns även möjligheten att fiska vitfisk som sutare och braxen, men även gädda. Vattnet i Edsån är av mycket hög kvalité, det är kristallklart och kommer från den stora sjön Unden i norr. I stora sjön Viken som ån mynnar i är det tillåtet att spinn-, mete och trollingfiska från båt. Sjön är känd för ett mycket bra sportfiske efter gös och abborre – stora sådana. Förutom abborre och gös finns även ett bra bestånd av gädda, lake och vitfisk.

 

SERVICE

Fiskekort till Edsån finns att tillgå på flera olika sätt, dels hos Linas lanthandel i Undenäs, vår reception på herrgården, genom webben på ifiske.se samt genom sms. Information angående hur du går tillväga för att köpa kort genom sms finner ni skyltat utmed Edsån.

Vi har tillgång till professionell fiskeguide med mycket bra kännedom om vattnen och området som du kan boka via oss och som hjälper dig att få ut det mesta av din fiskeupplevelse. Guiden vet var fisken hugger för tillfället och har koll på rätt beten och fisketeknik som gäller för tillfället, han ger er även möjligheten att prova olika vatten i området.

 

FISKEUTRUSTNING

I Edsån fiskar man med flugspö eller lätt haspel- och spinnutrustning efter regnbåge och öring. Tyngre spinnutrustning lämpar sig för fisket efter gädda och feeder- eller matchspön fungerar fint för braxen och sutare. På sjön Viken trollar man med 6 spön bakom sidoparavaner, men då krävs ett speciellt trollingfiskekort. Målfisken under försommar, sommar och tidig höst är ofta sjöns välväxta gösar. Spinn- och vertikalfiske efter abborre och gös kräver 6,5-8 ft spön från 20 gr kastvikt och haspel- eller spinnrullar med 0,10 – 0,19 mm flätlina. Detta för att kunna fiska på både grund och kanter, från några meter ned till under 10 meters djup. Gädda går att trolla eller spinnfiska med tyngre jerk- och spinnutrustning med en kast vikt upp till ca 150 gr.

 

FISKEBESTÄMMELSER

 

Klicka här för mer information kring fisket i Edsån

Klicka här för mer information kring fisket i Viken

 

"Våra rum är alla unika och erbjuder olika upplevelser. Ljusa, fräscha och rymliga rum med sköna sängar."Personalen, Sätra Bruks Herrgård