Om Sätra Bruk

Gästverksamheten vid Sätra Bruks Herrgård är en av de fyra huvudverksamheter som drivs av Sätra Bruk AB. De tre andra är skogsbruk, jordbruk och drift av tre små vattenkraftverk.

Lugnet infinner sig ofta redan i allén som leder fram till Sätra Bruk. I över 200 år har herrgårdsbyggnaden stått här, omgiven av trolsk natur och Edsån virvlande intill.

Våra gäster brukar uppskatta stillheten och tystnaden som råder här, liksom de fyra stjärnor vi fått av Sveriges Hotell och Restaurangföretagare. Hit är du välkommen på konferens eller som privatgäst. På Sätra Bruks Herrgård får ni lugnet och avskildheten för att uppnå era mål med konferensen. Istället för shopping och pubar hittar ni förtrollande skog och sjöar som speglar himlen. Eller varför inte en exklusiv weekend då du kan ta en runda på golfbanan, gå på jakt, rida, fiska eller bara njuta av naturens lugn och ro.

Vi på Sätra Bruks Herrgård arbetar så mycket som möjligt med närproducerade råvaror t.ex. kommer älgen från våra egna skogar och de vattenkraftverk som Sätra driver försörjer anläggningen med el. De avtryck som Sätra gör på miljön är därmed minimala.

Sätra Bruks Herrgård har en rik brukshistoria. Likt Baltzar von Platen som satt i styrelserummet på Sätra Bruks Herrgård så kan även du sitta ner i en soffa i detta rum och känna historiens vingslag efter att du anlänt till vår Herrgård för att tillbringa några dagar i en lugn och rogivande miljö.

Ägare av Sätra Bruk AB är sedan 1935 Stiftelsen Allmänna Barnhuset. Det är en statlig stiftelse som grundades 1633, och som idag arbetar för att stärka barn i utsatta livssituationer. Barnhusets vision är att barn som lever i utsatta livssituationer ges samma möjligheter som andra barn till goda uppväxtvillkor. Verksamheten utgår från Barnkonventionen och vänder sig till praktiker, forskare och beslutsfattare med syfte att:

  • Att utveckla och sprida kunskap från forskning och praktik.
  • Att öka kompetensen hos de professionella som möter barn.
  • Att påverka beslutsfattare och politiker.

Barnhuset finansieras av avkastningen från egna tillgångar. Verksamheten vid Sätra Bruk AB är en av de tillgångar som finansierar Barnhusets arbete med att stärka barn i utsatta livssituationer.

Läs mer om Stiftelsen Allmänna Barnhuset här eller på deras egen webbplats: www.allmannabarnhuset.se

"Våra rum är alla unika och erbjuder olika upplevelser. Ljusa, fräscha och rymliga rum med sköna sängar."Personalen, Sätra Bruks Herrgård