Menyförslag

Här nedan presenteras några fasta menyer. Vi kan naturligtvis erbjuda andra rätter också. Förslag kan skickas till er efter förfrågan.

Nedanstående menyer innehåller naturligtvis även grönsaker, vilka är beroende av säsong och därmed tillgång.

Varsågoda! Gör ert val eller kontakta oss så hjälps vi åt att forma er måltid!

Meny 1

Förrätt
Kräftsoppa med karamelliserad persiljerot samt kräftstjärts-tartar

Huvudrätt
Älgwallenbergare med lingon och backtimjansky, sockerärtor med brynt smör. Till detta serveras en potatispuré

Efterrätt
Vår egen vaniljglass med färska bär, olivolja och flingsalt

Meny 2

Förrätt
Klassisk skagentoast ala Tore Wretman

Huvudrätt
Nattbakad älgstek med kantarellsås samt kål på tre sätt. Serveras med potatis och jordärtskocksgratäng

Efterrätt
Bakad mörk choklad med våran egen muscovadoglass samt saltkaramelliserade valnötter

Meny 3

Förrätt
Tartar på rökt rådjur med vårat eget mörka blåbärsbröd samt spenatsallad i senapsvinägrett

Huvudrätt
Stekt panerad gösfilé med gubbrörecreme och brynt smör. Serveras med potatissallad.

Efterrätt
Äpple på tre sätt samt crunch och vaniljcreme

Meny 4

Förrätt
Älgråbiff med rödbeta, kapris, pepparrot samt späd sallad.

Huvudrätt
Kall inkokt röding med citronsyrad gurka, löjromscreme på Susannes ekoägg och ramslök. Serveras med saltbakad delikatesspotatis

Efterrätt
Creme brulé

Buffé 1

Varmrökt laxfilé från Klangahamns fisk

Skaldjursröra

Tjälknöl på älg med smak av örter

Svampcreme

Saltrostad potatis

Sötsyrlig kålsallad

Picklade grönsaker

Olika bröd från vårat eget kök med tillbehör

Buffé 2

Räkor

Västerbottenostpaj

Citron och chiliaioli

Tryffelaioli

Romansallad

Lök på tre sätt

Surdegsbaguette med vispat smör

Buffé 3

Fem olika lufttorkade delikatesser

Soltorkad tomatcreme

Paprikacreme

Parmaregiano regianno

Balsamicosirap

Pastasallad med kronärtskocka och svamp

Dinkelsallad med basilikarostade småtomater

Foccacia med tillbehör

 

Buffé 4

4 sorter av våra egna sillar med tillbehör

Brynt smörsauterad delikatesspotatis

Lagrad ost från Sivans

Hemmagjort smör

Bröd från vårat eget kök

Lunch förslag

Huvudrätter

Älgwallenbergare med lingon och backtimjansky,  sockerärtor, brynt smör samt potatispuré.

Kall inkokt röding.

Serveras tillsammans med vårat eget bröd samt en passande sallad.

 

 

Önskas annan mat eller vegetariskt ordnar vi givetvis detta.

"Härlig omgivning och mycket god mat!"Peter Broberg